MR-dörren – en liten dörr som öppnar upp för stora konversationer

Miniatyrdörr med brevlåda sitter på en stenvägg nere mot marken

MR-dagarnas egen dörr sitter utanför Uppsala Konsert & Kongress

Runt om i Uppsala hittar du just nu små dörrar som leder dig in på stora konversationer om skillnaden i hur dina mänskliga rättigheter respekteras, skyddas och förverkligas beroende på var i världen, landet eller staden du bor.

MR-dörren är en kampanj från Mänskliga Rättighetsdagarna som tar plats i det offentliga rummet i Uppsala. Flera olika organisationer har satt upp miniatyrdörrar runt om i staden som uppmärksammar en fråga som de brinner för på temat för MR-dagarna ”Mänskliga Rättigheter – en fråga om var du bor?”. Varje vecka fram till den 19 april kommer ett par dörrar att läggas upp på MR-dagarnas Instagram tillsammans med en text som hör ihop med dörren.

– MR-dörren är ett kreativt och roligt sätt att bjuda in den intresserade allmänheten i Uppsala till diskussioner redan innan digitala MR-dagarna drar igång den 19-21 april, säger Andréa Hamdan, kommunikatör på MR-dagarna.

De små dörrarna som finns uppsatta i Uppsala går att öppna – och på insidan finns en QR-kod som leder till information om dörren, vad tanken bakom den är och vilken organisation som skapat den, där finns även en karta som visar var det går att hitta fler dörrar.

– Kartan är tänkt att fungera som en stadsvandring och är ett sätt att förankra MR-dagarna på plats i Uppsala samtidigt som det är en aktivitet som är möjlig att göra även under rådande omständigheter, säger Andréa Hamdan.

Dörrarna är ett färglatt inslag i stadsmiljön, håll utkik nästa gång du promenerar i Uppsala!

Om du vill se var det går att hitta dörrarna och läsa mer om dem, så kan du göra det HÄR!

Speak Your Mind

*