Hög tid att skicka in programförslag

 

”Rätten till hälsa” blir temat för årets Mänskliga Rättighetsdagar, som äger rum på Linköping Konsert & Kongress 14-16 november. Och nu öppnar också ansökan för att skicka in programförslag. 

– Vi hoppas att årets tema kommer bidra till ett spännande och innehållsrikt program, säger Micael Wennbom, vikarierande projektledare på Mänskliga Rättighetsdagarna.

Syftet med temat är att skapa en röd tråd i programmet och tanken är att alla seminarier som anordnas under forumet på något sätt ska utgå från det. Kansliet för MR-dagarna kommer under våren att påbörja arbetet med att ta in programförslag, där alla som vill anordna seminarium får skicka in sina idéer och därefter väljs ett antal ut till konferensen i november. 

– VI hoppas att vi får in många förslag så att vi kan skapa ett program som ger en bred förståelse av vad hälsa som en mänsklig rättighet innebär, vilka utmaningar som finns och hur vi tillsammans kan arbeta för att stärka alla människors rätt till hälsa och välbefinnande, säger Micael Wennbom.

Sista ansökningsdag för att skicka in programförslag är 1 april. Det fullständiga programmet presenteras i juni. 

Vill du veta mer om årets tema? Här kan du läsa hela tematexten.

Är du intresserad av att arrangera program under årets MR-dagar? Här kan du läsa mer om hur du gör en ansökan. 

 

 

 

Speak Your Mind

*