MR-dagarna i Göteborg

Den 6-7 december 2021 arrangerades Mänskliga Rättighetsdagarna för tredje gången i Göteborg, denna gång under temat Demokrati + Mänskliga Rättigheter = sant!

Den 6-7 december genomfördes Mänskliga Rättighetsdagarna på Svenska Mässan i Göteborg. Det var två fullspäckade dagar med massor av spännande seminarier och föreläsningar på temat “Demokrati + mänskliga rättigheter = sant!”.

2500 personer hade registrerat sig som besökare till forumet som hade runt 150 programpunkter och över 80 utställare. Här kan du se hela seminarieprogrammet och ta del av de digitala utställningarna. Vi hoppas att ni som deltog har fått ta del av intressanta och engagerande diskussioner, nätverkat på utställartorget och besökt de olika aktiviteterna på Freds- och Demokratitorget.

Tack till alla som har besökt oss, alla som har talat, ställt ut, minglat och på andra sätt bidragit till två fantastiska dagar. Vi hoppas att ni har haft två lärorika dagar och fyllt på med massor av ny energi och kraft att fortsätta det viktiga arbete ni gör!

Bilder från Kongresshallen, Lilla scenen, Globala scenen och utställartorget.

Bilder från Kongresshallen, Lilla scenen, Globala scenen och utställartorget.

 

 

Inspelade seminarium från Kongresshallen och Globala Scenen

Missade du något seminarium eller vill du se något igen? Snart kommer du att kunna se inspelade seminarier från Kongresshallen och den Globala Scenen på vår Youtubekanal. Mer information kommer när materialet ligger uppe. Redan nu kan du besöka de digitala utställarmontrarna för att kolla in de organisationer du inte hann med att träffa fysiskt, eller för ett återbesök hos dem som väckt ditt intresse.

Mini-intervjuer och samtal på sociala medier!
På vår Instagram hittar du mini-intervjuer, citat och även inspelade sammanfattningar av dagarna som gjorts i samarbete med LSU, du hittar oss på @mrdagarna. På vår hemsida och Linkedin kan du även läsa en längre artikel om seminariumet “Vill vi ha fler visselblåsare?” som arrangerades av Samhällsvetenskapliga fakulteten på Göteborgs universitet.

Vill du se vad andra besökare skrev och tog för bilder under dagarna? Sök på #mrdagarna på Twitter och Instagram eller gå in på våra taggade bilder.

Här hittar du information om Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg på arabiska, persiska och somaliska.