Praktisk information

Tid och plats
Mänskliga Rättighetsdagarna 2021 genomförs den 6-7 december på Svenska mässan i Göteborg.

Adress
Mässans Gata 24, Göteborg (Hitta till mässan)

Biljetter
För att få tillgång till de längre programpunkterna på MR-dagarna krävs det en biljett. Här kan du köpa din biljett! Observera att biljetter inte ger någon garanterad plats på seminarier utan först till kvarn gäller för samtliga programpunkter. Var ute i god tid och ha gärna ett andrahandsalternativ!

Du som har köpt en biljett till evenemanget kommer att få den utskickad via e-post. Skriv ut biljetten och ta med den till mässan eller ha den tillgänglig i telefonen för inpassering till seminarierna.

Fri entré
Det är fri entré till mässområdet med monterutställningar och två öppna scener med miniseminarier samt till kvällsprogrammet den 6 december. Registrering krävs för att besöka de kostnadsfria ytorna och det finns begränsat antal platser. Registrera dig här!

Digitalt program 
Alla seminarier i Kongresshallen kommer att sändas live via den här länken samt läggas upp i efterhand på vår youtubekanal. Det är gratis att titta på livestreamen och ingen registrering krävs. Även seminarierna på Globala scenen kommer att filmas och finnas tillgängliga efter MR-dagarna. Kika gärna in på vårt digitala utställartorg där du kan ta del av material och nätverka med våra utställare.

Öppettider
Registreringen öppnar:
Måndag 6 december: 08.00
Tisdag 7 december: 08.30

Program:
Måndag 6 december: 9:00-19:00
Tisdag 7 december: 09:00-17:45

Utställningsytan:
Måndag 6 december: 09:00-19:00
Tisdag 7 december: 09:00-17:00

Planering av MR-dagarna med anledning av Covid-19
Den 29 september togs deltagartaket för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar bort. Vi ser fram emot att äntligen kunna mötas på plats i Göteborg, men vi gör det på ett ansvarsfullt sätt.

Mänskliga Rättighetsdagarna och Svenska Mässan följer självklart alla gällande restriktioner och riktlinjer för större sammankomster. Nedan listas några av de åtgärder som vidtagits för att du ska kunna känna dig trygg när du besöker oss:

  • Färre gemensamma pauser i programschemat för att undvika trängsel vid seminariesalarna.
  • Alla salar med kapacitet för fler än 100 personer glesas ut på vissa rader.
  • Det kommer att finnas flera serveringar med långa öppettider för att undvika trängsel.
  • Golvmarkeringar och skyltning som påminner om att hålla avstånd samt personal som hjälper till att påminna för den som glömmer.
  • Utplacering av handsprit på flera platser samt utökade städrutiner.
  • Svenska mässan är en Covid-19 certifierad anläggning

Vi ber också dig som besökare att stanna hemma om du känner dig sjuk, hålla god handhygien och hålla avstånd till andra deltagare och personal. Ytterligare åtgärder kan komma att vidtas. Se www.mrdagarna.se och https://svenskamassan.se/utforska-oss/om-oss/sakerhet/ för uppdaterad information. 

Vaccinationspass
Den 17 november aviserade Folkhälsomyndigheten att krav på vaccinationspass kommer att införas från och med 1 december vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus som samlar fler än 100 personer. Detta innebär att vaccinationspass kommer att krävas för alla personer som är 18 år och äldre som besöker Mänskliga Rättighetsdagarna.

Läs vanliga frågor rörande vaccinationspass här!

Programändringar
Se seminarieprogrammet på webben för att få de senaste uppdateringarna kring medverkande, innehåll och eventuella ändringar.

Mat och dryck
I konferensbiljetten ingår ingen mat, dryck eller fika. Du kommer att kunna köpa lunch och fika i restaurangerna och caféerna på Svenska mässan. Mänskliga Rättighetsdagarna har av hållbarhetsskäl en vegetarisk profil och allt kaffe är ekologiskt och rättvisemärkt.

Garderob
Det kommer finnas bemannade garderober att tillgå på plats.

Boende
Boende under Mänskliga Rättighetsdagarna 2021 bekostas av deltagare och besökare själva. Det finns flera hotell och vandrarhem i Göteborg i olika prisklasser. Gothia Towers som ligger i anslutning till Svenska mässan erbjuder rabatterade priser för MR-dagarnas deltagare som bokar genom denna kod: Boka rum här >>

Allergier
Vi ber er att undvika starka dofter som t.ex. parfym av hänsyn till dem av våra deltagare som är allergiker. Pälsdjur förutom ledarhundar får inte visats på området.

Tillgänglighet
MR-dagarna strävar efter att vara en tillgänglig konferens och arbetar kontinuerligt för att nå detta mål. Här kan du läsa mer om vårt tillgänglighetsarbete.

Kontakta oss
Vid frågor vänligen kontakta info@mrdagarna.se