För volontärer

Nu söker vi dig som vill vara med och genomföra MR-dagarna 2018!

Mänskliga Rättighetsdagarna, MR-dagarna, är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker, ideellt engagerade, studenter m.fl. som arbetar med eller vill lära sig mer om mänskliga rättigheter. För att förverkliga MR-dagarna behöver vi engagerade och duktiga volontärer som under dessa dagar kan assistera oss arrangörer med att ge besökarna en bra upplevelse genom att:
– bemanna informationsdiskar och registrering
– vara rumsvärdar som ansvarar för seminarierummen, biljettkontroll mm
– ledsaga talare och artister
– guida ackrediterad press och hjälpa till i pressrummet
– hjälpa våra drygt 80 utställare – presentera seminarier och hålla koll på teknik

Som volontär får du en unik chans att träffa engagerade debattörer och rättighetsaktivister och insyn i hur Nordens största konferens för mänskliga rättigheter funkar bakom kulisserna. Du får även möjligheten att se ett seminarium per dag och självklart lunch under dagarna. Meddela gärna om du har specialkunskaper inom teknik, foto eller MR.

När och var ska uppdraget utföras?
Den 15-17 november 2018 på Stockholmsmässan. Därtill tillkommer ett par infoträffar och en volontärutbildning den 10 november i Stockholm.

Är du intresserad av att bli volontär? Skicka en intresseanmälan till volontar@mrdagarna.se. Skriv även vilken eller vilka uppgifter du är intresserad av.

Citat från volontärer under MR-dagarna 2017
”Glad och tacksam för de två MR-dagar jag som volontär på. Mycket intressanta och tänkvärda dagar.”

”Det var otroligt trevligt att vara volontär och få vara en del av något så viktigt. Jag är så tacksam för de fina upplevelserna jag fick under de tre dagarna. Tack för allt!”

”Pressgruppen funkade kanon. Bra ledarskap och lätta personer att ha och göra med i gruppen.”

Syntolkning: Hammarskjöldsalen fylld av en stor publik. På scen stor Dona Hariri, 2017 års konferencier och pratar till publiken. Foto: Evelina Rönnbäck

”Verkligen bra ordnat och kände att jag också fick ut nånting av det genom gruppen jag tillhörde.”

Klicka här för att läsa mer om vad volontärerna sa om sitt uppdrag på MR-dagarna 2017