För volontärer

Nu söker vi dig som vill vara med och genomföra MR-dagarna 2017!

Mänskliga Rättighetsdagarna, MR-dagarna, är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker, ideellt engagerade, studenter m.fl. som arbetar med eller vill lära sig mer om mänskliga rättigheter. För att förverkliga MR-dagarna behöver vi engagerade och duktiga volontärer som under dessa dagar kan assistera oss arrangörer med att ge besökarna en bra upplevelse genom att:
– bemanna informationsdiskar och registrering
– vara rumsvärdar som ansvarar för seminarierummen, biljettkontroll mm
– ledsaga talare och artister
– guida ackrediterad press och hjälpa till i pressrummet
– hjälpa våra drygt 70 utställare
– presentera seminarier och hålla koll på teknik

Syntolkning: Volontär visar vägen på Mänskliga Rättighetsdagarna. Foto: Evelina Rönnbäck

Som volontär får du en unik chans att träffa engagerade debattörer och rättighetsaktivister och insyn i hur Nordens största konferens för mänskliga rättigheter funkar bakom kulisserna. Du får även möjligheten att se ett seminarium per dag och självklart lunch under dagarna. Meddela gärna om du har specialkunskaper inom teknik, foto eller MR.

När och var ska uppdraget utföras?
Den 9-11 november 2017 på Elmia i Jönköping. Därtill tillkommer ett par infoträffar och utbildningstillfällen under hösten.

Infoträff 12 september
12 september på Jönköping University, Gjuterigatan 5, 553 18 Jönköping, kl. 18.00-20.00. Lokal kommer. Under mötet informerar vi om de olika volontäruppgifterna och vad uppdraget går ut på. 
Se facebook-event
  eller kontakta volontar@mrdagarna.se för mer information och anmälan.

Citat från volontärer under MR-dagarna 2015:

”Allting funkade himla bra. Allt från första informationen om vad det innebar att vara volontär/rumsvärd till genomförandet. Det kändes som att det var lätt att få hjälp om det behövdes och alla i gruppen samarbetade bra.”

”Jag tycker att mottagandet av oss volontärer var jättebra!  Det var generöst med både lunchrast och tid för att gå på valfritt seminarium samt att det ingick lunch båda dagarna. Överlag två väldigt bra dagar!”

”Väldigt roligt och många hjälpsamma människor som gjorde hela upplevelsen enkel! Tyckte också att ledarna var sjukt bra på att skapa en bra stämning mellan alla.”

”Älskar MR-dagarna. Riktigt roligt och intressant! Kommer anmäla mig igen nästa år om jag har möjlighet!”