Gratis lördag på MR-dagarna

Foto: Evelina Rönnbäck

Du vet väl att att hela lördagens program är gratis? Som besökare kan du ta del av en hel mängd spännande seminarier helt kostnadsfritt och dessutuom passa på att träffa runt 80 organisationer på vårt utställartorg.

Bland annat diskuterar Patrik Hermansson och Mattias Gardell radikalnationalism och islamofobi under seminariet ”Kärlek som blir våld”

Make Equal arrangerar tillsammans med Mänskliga Rättighetsdagarna seminariet ”Ett år efter #metoo, vad händer nu?” Det blir ett samtal sm hur språket och mediarapporteringen kring sexuella trakasserier och övergrepp har förändrats efter #metoo

Sylvie Ndongmo, ordförande och grundare av Internationella Kvinnoförbundet för Fred och Frihet (IKFF) Kamerun, pratar i seminariet ”Feminists preventing war” om kvinnors deltagande i fredsprocesser och den politiska situationen i Kamerun.

Dessutom ett seminarium om det krypande utrymmet för organisationer som arbetar med kvinnors rättigheter, ett utdrag ut Teater Fryshusets pjäs ”Klipp Han”, om dödsskjutningarna bland unga med efterföljande samtal och sist men inte minst ett avslutande samtal med Jan Eliasson, om framtidens MR-utmaningar.

Det vill du inte missa!
Varmt välkommen till lördagen på Mänskliga Rättighetsdagarna!

Speak Your Mind

*