”Jag har fått träffa många intressanta talare”

Mänskliga Rättighetsdagarna skulle inte klara sig utan alla fantastiska volontärer som hjälper till under dagarna. Vi tog ett snack med några av dem.

Syntolkning: Volontär Åsa Karlsson tittar in i kameran. Foto: Ellie Al-Kahwati

Hej! Vem är du och vad gör du som volontär under MR-dagarna?
– Jag heter Åsa Karlsson och är volontär i informationsgruppen under MR-dagarna. Mina arbetsuppgifter består av registrera deltagare, att informera deltagare om allt möjligt som händer under dagarna, bland annat om programmet, var restaurangen ligger, och var de olika programpunkterna hålls. Jag har även varit med och gjort banden till biljetterna.

Hur kommer det sig att du är volontär på MR-dagarna?
– Jag anmälde mig genom frivilligcentralens hemsida på Jönköpings kommun eftersom jag tyckte det lät som ett intressant uppdrag och var nyfiken på vad det innebar.

Vad är det mest otippade som har hänt under dagarna?
– Oj, vilken svår fråga! Jag hade inga förväntningar innan jag kom hit utan jag har bara haft öppna sinnen om vad som kan hända och varit beredd på allt.

Vad ser du fram emot mest idag?
– Att själv få gå och ta del av MR-dagarnas program. Framförallt ser jag fram emot att gå på seminariet ”Mänskliga rättigheter för var och en utan åtskillnad – Eller?”. Jag tycker det belyser en väldigt viktig fråga.

 

Syntolkning: Volontär Felicia Tidekrans Rojas tittar in i kameran. Foto: Ellie Al-Kahwati

Hej! Vem är du och vad gör du som volontär under MR-dagarna?
– Jag heter Felicia Tidekrans Rojas och är 17 år gammal. Jag studerar samhällsvetarprogrammet på Per Brahe gymnasiet här i Jönköping. Som volontär under MR-dagarna ansvarar jag för Globala scenen och bistår talar inför deras programpunkter genom att exempelvis se till att mikrofon fungerar, att de håller tiderna med mera.

Hur kommer det sig att du är volontär under MR-dagarna?
– Jag är konfirmationsledare för Svenska kyrkan och fick en förfrågan att volontärarbeta under MR-dagarna. Jag tyckte det var självklart att ställa upp som volontär eftersom det är viktiga frågor som lyfts upp under dagarna.

Vad är det roligaste som har hänt under dagarna?
– Att fått träffa alla människor som inte bara kommer från hela Sverige men även från hela världen. Det har sagts så mycket intressanta saker under dagarna. Jag bär särskilt med mig erfarenheten av att ha fått tilldelat ansvar och tillit att ta hand om scenen. Det är inte alltid man får möjligheten till sånt och för mig personligen är det stort.

Syntolkning: Volontär Elin Carsson ser glad ut och tittar in i kameran. Foto: Ellie Al-Kahwati

Hej! Vem är du och vad gör du som volontär under MR-dagarna?
– Jag heter Elin Carlsson, är 19 år gammal och studerar på Jönköpings universitet där jag läser programmet Internationellt arbete. Under MR-dagarna är jag ansvarig för att ha koll på att allt fungerar på Lilla scenen, till exempel att mikrofonen till talare inte strular. Det känns dock som att jag mest ringer till teknik-Bill, och jag har en känsla av att han är ganska trött på mig just nu…

Hur kommer det sig att du är volontär under MR-dagarna?
– Jag flyttade till Jönköping i augusti i år och kände ingen här just då. Jag såg annonsen om att MR-dagarna sökte volontärer och tänkte att det kunde vara ett kul sätt att träffa nytt folk på. Jag har även innan arbetat mycket som volontär inom Scouterna.

Vad är det mest oväntade som har inträffat under dagarna?
– Jag får ju träffa många olika intressanta talare och under ett seminarium fick jag bokstavligen gå på scenen och avbryta genom att säga ”intressant seminarium men nu är det slut”. Jag är säker på att talaren inte tog illa vid sig och publiken tyckte även att det var en rolig händelse. Det hjälper inte alltid att vifta med skyltar som räknar ner återstående tid.

Text: Ellie Al-Kahwati 

 

 

Speak Your Mind

*