Nu kan du skicka in programförslag till MR-dagarna i Göteborg 6-7 december!

2021 kommer att bjuda på hela två MR-dagar; dels ett helt digitalt forum med livesändning från Uppsala Konsert & Kongress 19-21 april och sedan kommer vi till Göteborg 6-7 december! Temat för arrangemanget i Göteborg kommer att vara Demokrati + mänskliga rättigheter = sant! Nu kan du även ta chansen att ordna ett seminarium på Nordens största forum för mänskliga rättigheter – skicka in din ansökan till MR-dagarna i Göteborg idag!

Demokrati och mänskliga rättigheter, två begrepp som går hand i hand och där den ena krävs för att den andra ska få en full verkan. Eller är det så enkelt? Sedan några år tillbaka kan vi se en negativ trend för demokratin globalt, något som också förstärkts ytterligare av Coronapandemin. Hur kommer det sig och hur påverkar det skyddet av mänskliga rättigheter? Hur kan vi vända trenden och istället stärka demokratin lokalt, nationellt och globalt samt säkerställa att de mänskliga rättigheterna respekteras för alla alltid?

2021 firar svensk demokrati 100 år, men i realiteten är vår demokrati betydligt yngre än så. Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg kommer att uppmärksamma jubileumsåret genom att lyfta både de möjligheter och de utmaningar som demokratin utgör för uppfyllandet av allas mänskliga rättigheter.

Läs mer om temat HÄR!


Har er organisation eller företag kunskap om och erfarenhet av att jobba med mänskliga rättigheter? – Skicka in ert programförslag idag!

Mänskliga Rättighetsdagarna besöks årligen av 3 000-5 000 deltagare och programmet genomförs med omkring 150 seminarier, workshops, föreläsningar och kulturinslag. Under två fullspäckade dagar möts forskare, studenter, tjänstepersoner, aktivister, politiker, företagare och ideellt engagerade för att inhämta ny kunskap och inspiration kring mänskliga rättigheter. Ta chansen att nå ut med din verksamhet genom att arrangera ett seminarium under Mänskliga Rättighetsdagarna i Göteborg!

Välkommen med din ansökan senast 30 april!

Läs mer och ansök HÄR!

Speak Your Mind

*