Nu släpps biljetterna

biljetter

Nu släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna 2020 som äger rum på Konsert & Kongress i Uppsala 3-5 december.
– Vi ser fram emot att arrangera årets forum i Uppsala och hoppas att det är många som vill ta del av programmet och passa på att lära sig mer om mänskliga rättigheter, säger Caroline Matsson, projektledare.

Mänskliga Rättighetsdagarna har arrangerats sedan år 2000 och syftet med forumet är att höja kunskapen om de mänskliga rättigheterna och lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen. Forumet flyttar runt i landet och i år har turen kommit till Uppsala, som står värd för konferensen som pågår mellan 3-5 december.

Under temat ”Mänskliga rättigheter – en fråga om var du bor?” arrangeras runt 150 programpunkter och runt 80 organisationer kommer att finnas på plats på utställartorget inne på Konsert & Kongress.

– Vi håller just nu på att bygga ett gediget konferensprogram med utgångspunkt i årets tema. Frågor som kommer att diskuteras är bland annat: hur efterlevs rätten till bostad idag? Vilka utmaningar finns lokalt i Uppsala, i Sverige i stort och hur ser det ut i resten av världen? Vilka skyldigheter har staten och det internationella samfundet och vilka krav kan ställas på företag för att se till att rätten till bostad efterlevs? Och – extremt aktuellt idag – hur påverkas möjligheten att utöva andra rättigheter som exempelvis rätten till hälsa av var en bor och lever sitt liv? säger Caroline Matsson.

Trots rådande omständigheter med coronaviruset planeras Mänskliga Rättighetsdagarna 2020 att genomföras i vanlig omfattning. Arrangörerna följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kommer att avisera eventuella ändrade beslut ifall förutsättningarna ändras.

– Att mötas och samtala för att lära mer om mänskliga rättigheter är viktigare än någonsin. Vi ser dagligen exempel på hur mänskliga rättigheter inskränks på grund av den rådande pandemin. Ibland begränsas våra rättigheter av befogade skäl, ibland av mer tveksamma skäl,säger Caroline Matsson.

Arbetet med programmet är i full gång och juni lanseras det i sin helhet. Men redan nu släpps biljetterna till forumet, med 30 procents rabatt till och med sista juni. En stor del av programmet är även kostnadsfritt och som besökare kan du bland annat ta del av hela utställarområdet och kortare miniseminarium helt gratis samtliga dagar. Lördagens program och delar av programmet som webbsänds är också helt kostnadsfria.

Köp dina biljetter här