Hbtqi-aktivisten Samuel Opio till Mänskliga Rättighetsdagarna!

Hbtqi-aktivisten och generalsekreteraren för organisationen Queer Youth Uganda, Samuel Opio, kommer till Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping 9-11 november. I Uganda lever han med en ständig rädsla för hot och våld men trots det fortsätter han kampen för mänskliga rättigheter. Homofobi … Continue readingSÖKES: Miniseminarium på andra språk!

Vill du hjälpa till med att göra Mänskliga Rättighetsdagarna mer inkluderande? Vi söker just nu programförslag på andra språk än engelska och svenska! Ett särskilt behov ser vi av miniseminarium på arabiska, persiska, romani chib, somaliska, spanska, dari och tigrinja. … Continue reading15 % rabatt på biljetter till den 1 september!

”Hur effektiv blir en svensk MR-institution?”, ”Klockringning och psalmsång mot nazism – Vad hände sedan?”, ”Hur står det till? Röster från ensamkommande barn i asylprocessen”. Fler och fler seminarier blir klara inför Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping i november. Om du inte … Continue readingNu släpps stora delar av programmet!

Bland årets talare finns bland annat Alice Bah Kuhnke, Kultur- och demokratiminister, Joy Ngozi Ezeilo, FN:s f.d. specialrapportör om trafficking, Annika Ben David, MR-ambassadör, Hans Corell, FN:s f.d. undergeneralsekreterare för rättsliga frågor, Soraya Post, EU-parlamentariker, Hans Linde, ordförande RFSU, Cecilia Wikström, … Continue readingFacket en plats där en kan engagera sig i MR-frågor

Mänskliga rättigheter är alltid aktuella. Inte minst för facket. Det anser fackförbundet Vision som i år är en av Mänskliga Rättighetsdagarnas samarbetspartners. – Rätten att organisera sig kan inte tas för given. Vision är en Fair Union. Det innebär att … Continue readingBoka monter på utställartorget!

Vill du medverka med en utställning på Mänskliga Rättighetsdagarna på Elmia i Jönköping den 9-11 november? Nu går det att boka en monter på utställartorget! Genom att ha en utställning här ges du och din organisation tillfälle att kommunicera ert … Continue readingNu släpper vi biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping!

Idag släpps biljetterna till Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping i november. Temat i år är ”De mänskliga rättigheternas framtid”. Var står de mänskliga rättigheterna i Sverige och världen idag och hur ser deras framtida ställning ut? Det blir också en djupdykning … Continue readingBris ny huvudarrangör för Mänskliga Rättighetsdagarna

Från och med i mars i år är organisationen Barnens rätt i samhället, Bris, med i Mänskliga Rättighetsdagarnas huvudarrangörsgrupp. – Bris blir den enda barnrättsorganisationen i arrangörsgruppen och hoppas kunna bidra till ett bra program med flera seminarier som speglar … Continue readingNu kan du skicka in förslag på miniseminarier!

Vill du arrangera ett miniseminarium under Mänskliga Rättighetsdagarna i Jönköping den 9-11 november? På utställartorget kommer det att finnas flera öppna scener där miniseminarier på 25 minuter avlöser varandra under samtliga dagar. Är du och din organisation intresserad av att … Continue readingVill du praktisera hos oss i höst?

Nu utlyser vi två praktikplatser för hösten 2017: En plats som programassistent och en plats med fokus på informationsarbete med bland annat webb och trycksaksproduktion. 2017 kommer Mänskliga Rättighetsdagarna att gå av stapeln den 9-11 november i Jönköping, med temat ”De mänskliga rättigheternas … Continue reading