Praktik och lediga tjänster

Praktikplats på Mänskliga Rättighetsdagarna hösten 2019

Mänskliga Rättighetsdagarna, MR-dagarna, utlyser en praktikplats för hösten 2019. Ett oerhört lärorikt och spännande arbete för dig som är intresserad av att arbeta med informationsarbete om mänskliga rättigheter.

Om Mänskliga Rättighetsdagarna
MR-dagarna är Nordens största mötesplats för praktiker, forskare, myndigheter, politiker och ideellt engagerade som arbetar med eller vill lära mer om mänskliga rättigheter. Konferensen har arrangerats i snart 20 års tid och äger rum varje år i november. Syftet är att under tre dagar öka kunskapen om mänskliga rättigheter och att lyfta dem högre upp på den politiska dagordningen. 2019 kommer MR-dagarna att gå av stapeln den 14-16 november i Linköping. Tema för 2019 års Mänskliga Rättighetsdagar är Rätten till hälsa.

2019 står elva organisationer gemensamt som arrangörer av MR-dagarna – nio frivilligorganisationer – Bris, Diakonia, Fonden för mänskliga rättigheter, Friends, Föreningen Ordfront/DemokratiAkademin, Sensus studieförbund, Svenska kyrkan, och Ibn Rushd studieförbund – samt två akademiska institutioner – samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Raoul Wallenberginstitutet vid Lunds universitet.

När, var och hur länge?
Föreningen Ordfront är huvudman för projektet och ansvarar även för MR-dagarnas kansli. Vi sitter i Föreningen Ordfronts lokaler vid S:t Eriksplan i Stockholm och projektet har just nu fyra anställda och en praktikant.

Praktikperioden börjar i samband med terminsstart i september eller enligt överenskommelse. Praktikperioden pågår under minst tre månader och är på heltid. Praktiken är oavlönad och vi ser gärna att du gör praktik inom ramen för dina studier.

Om praktiken
Ditt huvudansvar kommer att vara att arbeta med 2019 och 2020 års seminarieprogram. För 2019 kommer du att slutföra årets program genom att ha kontakt med olika programarrangörer, samordna och stödja dem i upplägg och planering av programmet. Dessutom kommer du att ansvara för att praktiska saker som teknisk utrustning och annat finns på rätt plats vid rätt tillfälle. För 2020 kommer du bl.a. att göra research om intressanta teman och talare, förbereda arbetsgruppsmöten, kontakta andra civilsamhällesorganisationer, företag och myndigheter. Ett perfekt arbete för dig som vill utveckla ditt nätverk i MR-Sverige, söka upp de mest aktuella och brännande MR-frågorna i Sverige och globalt samt vara med och utveckla en intressant och nytänkande programverksamhet!

Du har:
– Stor kunskap om och intresse för mänskliga rättigheter och de utmaningar de mänskliga rättigheterna står inför lokalt och globalt
– En relevant högskole- eller universitetsutbildning innehållande studier i mänskliga rättigheter
– Organisationserfarenhet
– Utmärkt svenska och engelska i skrift

Meriterande:
– Erfarenhet av programverksamhet
– Intresse för och kunskap om sociala medier

Generella önskemål:
Vi vill att du som söker delar MR-dagarnas värderingar och har ett stort intresse för rättighetsbaserat arbete. Du har gärna erfarenhet från organisationsarbete och/eller projektledning. Du gillar att arbeta självständigt och är noggrann men är samtidigt social och tycker om att ha kontakt med människor. Du är bra på att kommunicera och att presentera ett koncept och behärskar också Officepaketet, inklusive Excel.

Ansökan:
Ansökan ska innehålla ditt CV, ett personligt brev, kontaktuppgifter och eventuella referenser.

Ansökan skickas senast den 15 april till:
micael.wennbom@mrdagarna.se

Kontaktuppgifter:
Micael Wennbom

Tel: 072-050 42 52

Växel: 08 12 15 00 52

e-mail: micael.wennbom@mrdagarna.se

www.mrdagarna.se