Praktisk info

Mänskliga Rättighetsdagarna äger rum 19-21 april 2021 och kommer att genomföras som ett helt digitalt arrangemang. Temat för forumet är “Mänskliga Rättigheter – en fråga om var du bor?”

Under de digitala Mänskliga Rättighetsdagarna kommer du att kunna ta del av ett högaktuellt och intressant program, träffa ett 70-tal utställare och nätverka med tusentals andra personer som jobbar med och intresserar sig för mänskliga rättigheter – men till skillnad från andra år så gör du det i år helt via din datorskärm. Smittsäkert och miljösmart!

När du har registrerat dig till forumet så kommer du att kunna logga in i vår digitala plattform. Via en tydlig karta hittar du lätt till vår livesändning på Uppsala Konsert & Kongress, till schemat där du hittar till vårt omfattande seminarieprogram samt till vårt utställartorg där du kan träffa över 70 olika utställare i deras digitala montrar. Här kan du läsa en mer utförlig användarguide för hur den digitala plattformen fungerar.

Biljetter
Mänskliga Rättighetsdagarna är uppdelade i två delar – den ena är kostnadsfri och den andra är avgiftsbelagd. För att få tillgång till de längre programpunkterna på MR-dagarna krävs det en biljett. Biljetten ger dig möjlighet att ta del av  både livesända och förinspelade seminarier, chatta live med utställare och föreläsare samt få tillgång till det digitala utställartorget där du kan nätverka med organisationer och ta del av deras digitala material. Biljetten ger dig även tillgång till att se inspelade program i hela tre månader efter forumet har ägt rum – perfekt för dig som har svårt att välja eller vill se om ett seminarium! Boka din biljett här!

Fri entré till utställningar och miniseminarier!
Som vanligt erbjuder MR-dagarna fri entré till utställningar och till miniseminarier. Registreringen öppnar den 19 april, samma dag som konferensen startar.

Program
Programmet för Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala genomförs med över 130 seminarier. Här kan du ta del av programmet som helhet. 

En del seminarier är förinspelade, andra sänds live. Oavsett form på seminariet finns möjlighet till interaktion med programarrangören. Kolla gärna i plattformen vad som gäller för de olika seminarier som du är intresserad av.

Utställare
Över 80 stycken organisationer, myndigheter och företag finns med som utställare på Mänskliga Rättighetsdagarna. I utställarnas digitala montrar kan du ta del av filmer och material, chatta med utställarrepresentanter både via text- och videochatt, ta del av quiz, spel och andra aktiviteter. Det är helt kostnadsfritt att besöka utställartorget men för att kunna interagera med utställarna så behöver du registrera dig. Registreringen till de kostnadsfria delarna öppnar 19 april. Se alla utställare här!

Tips! För dig som är intresserad av globala frågor missa inte vårt digitala Fredstorg. Här kommer du att kunna testa på olika digitala spel och aktiviteter, få arbetsmarknadscoaching, ta del av workshops och mingla med andra som är intresserade av samma frågor. Dessutom har vi samlat allt program från Globala scenen och utställare med fokus på hur vi bygger fred. Bild på det digitala fredstorget med illustration av globala scenen, utställarmontrar på Fredstorget, roll-ups där det står Digitala upplevelser och Workshops och quiz samt lila fåtöljer där det står mingelrum.

Tekniska förutsättningar

  • Gå med via en uppdaterad webbläsare. Google Chrome rekommenderas. Firefox, Edge Chromium, Safari på iOS och Chrome på Android stöds också men är något begränsade.
  • Tillåt din webbläsare att komma åt din kamera och mikrofon.
  • Se till att du är ansluten till ett stabilt nätverk, helst via en ethernet-kabel.
  • Använd hörlurar eller headset för att förhindra störningar och rundgång.

Logga gärna in i god tid innan forumet startar för att orientera dig på plattformen. Under fliken Information inne på plattformen kan du göra ett videomötestest för att testa att tekniken fungerar.

Uppförandekod 

För att det ska vara en trygg och säker konferens för alla måste du som användare följa MR-dagarnas uppförandekod när du interagerar med andra deltagare och arrangörer. Om du bryter mot uppförandekoden riskerar du att stängas av från plattformen. Läs vår uppförandekod här. 

Kontakta oss
Om du har några andra frågor hänvisar vi dig i första hand till vanliga frågor. Om du inte hittar ditt svar där, eller vill komma i kontakt med oss som jobbar med Mänskliga Rättighetsdagarna, klicka här