Praktisk info

Mänskliga Rättighetsdagarna äger rum på Konsert & Kongress i Uppsala, 19-21 april 2021. Temat för forumet är ”Mänskliga Rättigheter – en fråga om var du bor?”

Observera att forumet har skjutits upp med anledning av Coronapandemin då det inte är möjligt att genomföra mötet i december 2020. Utställningar, program och köpta biljetter flyttar med till de nya datumen.

Program
Programmet för Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala genomförs med över 100 seminarier. Här kan du ta del av programmet som helhet. 

Biljetter
Mänskliga Rättighetsdagarna är uppdelade i två delar – den ena är kostnadsfri och den andra är avgiftsbelagd. För att få tillgång till de längre programpunkterna på MR-dagarna krävs det en biljett. På grund av det osäkra läget kopplat till Coronapandemin och begränsningarna av allmänna sammankomster så är biljettförsäljningen till Mänskliga Rättighetsdagarna i nuläget pausad. Vi kommer att öppna upp biljettförsäljningen igen i början av 2021 med nya förmånliga rabatter.

Fri entré
För den som inte har köpt en biljett till MR-dagarna finns det fortfarande mycket att ta del av:

Utställartorg tisdag 20 april och onsdag 21 april
Möt organisationer, myndigheter och företag som arbetar med mänskliga rättigheter i praktiken. Ta del av aktuella projekt och lär dig mer om hur du kan engagera dig. Här kan du se alla utställare!

Miniseminarier tisdag 20 april och onsdag 21 april
Mindre scener med kortare debatter, samtal och kulturinslag.

Måndag 19 april
Allt program under måndagen 19 april kommer att vara kostnadsfritt att besöka.

Öppettider (preliminära) 

Vi återkommer med exakta öppettider så snart detta är fastställt.

Registreringen öppnar:
Måndag 19 april: Ej klart
Tisdag 20 april: 08.00
Onsdag 21 april: 08.30

Program:
Måndag 19 april: Ej klart 
Tisdag 20 april: 08.45-17.30
Onsdag 21 april: 09.00-17.30

Utställningsytan:
Måndag 19 april: Ej klart
Tisdag 20 april: 08.45-17.30
Onsdag 21 april: 09.00-17.30

Programändringar
Programmet innehåller över 150 aktiviteter. Programmet för MR-dagarna presenterades på webben i juni – här får du de senaste uppdateringarna kring medverkande, innehåll och eventuella ändringar.

Tips för dig som vill ha programmet lättillgängligt på din mobil – gå in på seminarieprogrammet på mobilen och spara sidan på hemskärmen. När du köpt biljett till tisdag och/eller onsdag kan du logga in via länken som du fått med din biljett. Där kan du även lägga in seminarier i din kalender och på så vis skapa ett personligt schema och nätverka med andra deltagare och medverkande. Observera att först till kvarn gäller på samtliga seminarier, kalenderverktyget är alltså bara ett hjälpmedel och innebär inte att du har en garanterad plats.

Mat och dryck
I konferensbiljetten ingår ingen mat, dryck eller fika. Det finns några serveringar på Konsert & Kongress, de som ligger i anslutning till Mänskliga Rättighetsdagarna har av hållbarhetsskäl en vegetarisk profil och allt kaffe är ekologiskt och rättvisemärkt. Det finns dessutom ett flertal restauranger runt Vaksala torg där UKK ligger.

Boende
Boende under Mänskliga Rättighetsdagarna i Uppsala bokas och bekostas av deltagare och besökare själva.

Lokaler
Konsert & Kongress Uppsala

Allergier
Vi ber er att undvika starka dofter som t.ex. parfym av hänsyn till dem av våra deltagare som är allergiker. Pälsdjur förutom ledarhundar får inte visats på området.

Kontakta oss
Om du har några andra frågor hänvisar vi dig i första hand till vanliga frågor. Om du inte hittar ditt svar där, eller vill komma i kontakt med oss som jobbar med Mänskliga Rättighetsdagarna, klicka här