Släppfest och samtal om män, normer och våld

Foto: Saga Berlin

Nu släpper Mänskliga Rättighetsdagarna årets programtidning och i samband med det arrangerar vi ett samtal om män, maskulinitet och våld, som en uppladdning inför forumet.

Mänskliga Rättighetsdagarna är Nordens största forum för mänskliga rättigheter och i år äger konferensen rum på Stockholmsmässan under temat ”Rätten till ett liv fritt från våld”, där olika typer av våld som en rättighetskränkning kommer att belysas.

Kom och mingla, ta en tidning, lyssna på samtalet och prata rättigheter med oss.

Om samtalet:
Att män står för en övervägande majoritet av alla våldshandlingar är ett faktum, men varför är det så? På vilket sätt hänger stereotypa maskulinitetsnormer ihop med mäns våldsutövning? Och varför har många män svårt för att identifiera sig med bilden av mannen i en förtryckarposition? Välkomna till ett samtal om män, våld och skadliga maskulinitetsnormer och vad vi kan göra för att uppnå förändring.
I panelen: Maria Sveland, författare & journalist, Johan Pettersson, stats-och genusvetare Make Equal, Lucas Gottzén, Professor Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen Stockholms universitet
Moderator: Johanna Palmström, journalist och författare till bland annat ”Det gäller livet – en biografi om Gudrun Schyman”.

Samtalet äger rum på Bitter Pills, Verkstadsgatan 4 i Stockholm, torsdag 4/10 och startar kl 19:00. Läs mer om evenemanget här.

Tagga gärna #våldsfri i sociala medier och passa på att uppmärksamma årets MR-dagar!

Speak Your Mind

*