Praktisk information

Tid och plats
Mänskliga Rättighetsdagarna 2017 genomförs den 9-11 november på Elmia i Jönköping.
Registreringen öppnar torsdag och fredag klockan 08.30, på lördagen klockan 9.30.

Program
Torsdag 09:30 – 18:30
Fredag 09:00 -18:10
Lördag: 10:00 – 17:00

Utställningens öppettider:
Torsdag 10:00 – 17:30
Fredag 09:00 – 17:30
Lördag 10:00 – 16:00

Adress: Elmiavägen 15. Hitta till Elmia!

Biljetter
Mänskliga Rättighetsdagarna är uppdelade i två delar – den ena är gratis och den andra är kostnadsbelagd. För att få tillgång till de lite mer omfattande programpunkterna på MR-dagarna krävs det en biljett. Köp din biljett här!
Du kan också köpa biljetter i entrén på Elmia i mån av plats. Observera att biljetter inte ger någon garanterad plats på seminarier. Var ute i god tid och ha gärna ett andrahandsalternativ!

Du som har köpt en biljett till evenemanget  har fått den via e-post. Skriv ut biljetten och ta med den till registreringsdisken. Har du inte fått biljetten eller om du inte hittar den så kontakta oss så skickar vi en ny.

I registreringsdisken på entréplan kan du hämta upp konferensmaterial, nyckelband samt en plastficka att lägga din biljett i. Bär biljetten om halsen, den är din entrébiljett in i seminarierummen.

Fri entré
För den som inte har köpt en biljett till MR-dagarna finns det fortfarande mycket att ta del av.

Utställartorg torsdag 9 november och fredag 10 november
Möt organisationer, myndigheter och företag som arbetar med mänskliga rättigheter i praktiken. Ta del av aktuella projekt och lär dig mer om hur du kan engagera dig.

Miniseminarier torsdag 9 november och fredag 10 november
Mindre scener med kortare debatter, samtal och kulturinslag.

Lördag 11 november
Allt program under lördagen 11 november kommer att vara kostnadsfritt att besöka om du förhandsregistrerat dig via hemsidan senast fredag 10 november, annars tillkommer en avgift på 50 kronor i dörren.

Programändringar
Årets program bjuder på hela 200 aktiviteter! Sedan programtidningen trycktes har några förändringar skett, ett par medverkande har bytts ut, seminarier har tillkommit och ett fåtal har ställts in. För ett uppdaterat program följ den här länken.

Tips för dig som vill ha programmet lättillgängligt på din mobil – gå in på länken ovan och spara sidan på hemskärmen. Har du köpt biljett till torsdag och/eller fredag kan du logga in via länken som du fått med din biljett. Där kan du även lägga in seminarier i din kalender och på så vis skapa ett personligt schema och nätverka med andra deltagare och medverkande. Observera att du inte kan förboka platser till enskilda seminarier, först till kvarn gäller. Kalenderverktyget är alltså bara ett hjälpmedel och innebär inte att du har en garanterad plats.

Mat och dryck
I konferensbiljetten ingår ingen mat, dryck eller fika. Kaffe finns att köpa vid Café Syd i Kongresshuset samt i serveringarna i utställarhallen och kostar 25 kr. För att underlätta hanteringen och minska köerna finns det möjlighet att förköpa kaffebiljetter vid registreringen mellan kl. 9-12 den 9 november.

Varm vegetarisk lunch serveras kl. 11-14 i restaurangerna anslutning till utställningarna (99kr). Vegetarisk chili finns att köpa vid serveringen i anslutning till Lilla scen (99kr). I kioskerna finns möjlighet att köpa sallader och smörgåsar. Mänskliga Rättighetsdagarna serverar endast vegetarisk mat av hållbarhetsskäl. Om ni planerar att äta på någon av restaurangerna på mässan och har särskilda kostbehov så maila oss senast 1 november så meddelar vi restaurangerna.

Garderob
Garderoben ligger en trappa ner från Lobby Syd. Det är gratis att hänga in sina kläder.

Boende
Boende under Mänskliga Rättighetsdagarna 2017 bekostas av deltagare och besökare själva. Flera evenemang pågår i Jönköping samtidigt så se till att boka hotell eller vandrarhem i god tid! Här finns en samlad lista på förslag på var du kan boka ditt boende under 9-11 november.

Lokaler
Alla seminarierum ligger samlade i Kongresshuset på samma plan som entrén. Här finner du även ett interreligiöst andaktsrum (Konferensrum 16), pressrum (Konferensrum 15) samt amningsrum (i anslutning till toalett med skötbord). En trappa ner från Kongresshuset ligger garderober samt utställarhallen med de öppna scenerna där miniseminarieprogrammet är förlagt.

Allergier
Vi ber er att undvika starka dofter som t.ex. parfym av hänsyn till dem av våra deltagare som är allergiker. Pälsdjur förutom ledarhundar får inte visats på området.

Kontakta oss
Om du har några andra frågor hänvisar vi dig i första hand till vanliga frågor. Om du inte hittar ditt svar där, eller vill komma i kontakt med oss som jobbar med Mänskliga Rättighetsdagarna, klicka här.