Utställartorget

På Mänskliga Rättighetsdagarnas utställartorg visar ett 80-tal civilsamhällesorganisationer, myndigheter och företag upp sina verksamheter. Här kan du som besökare möta representanter från civilsamhället, politiker, tjänstepersoner och andra aktörer som arbetar med mänskliga rättigheter. Utställartorget är kostnadsfritt att besöka och kräver ingen biljett men du behöver registrera dig för att ta del av del av det kostnadsfria programmet (utställartorg, miniseminarier samt lördagens program).

Fredstorget
Runt om i världen pågår konflikter som fråntar miljontals människor deras rättigheter. Är du intresserad av att lära dig mer om aktuella konflikter i världen, vilka bakgrundsfaktorer som finns och dess effekter? Välkommen till Fredstorget på MR-dagarnas uställartorg och lär dig mer i en interaktiv miljö! Här visar organisationer upp konsekvenserna av det våld som sker i globala konflikt- och krigssituationer och hur ett fredsarbete kan byggas upp med mänskliga rättigheter som utgångpunkt. Fredstorget är ett nytt inslag som du hittar i nära anslutning till Globala scenen, vi ses där! 

Interaktiva rum
I år är första gången MR-dagarna skapar extra mötersplatser på utställartorget för att med enkla medel visualisera årets tema och vart våld sker. Rummen som byggs upp är;
Den egna kroppen
Nätet
Arbetsplatsen
Skolan
Hemmet
Det offentliga rummet
Konfliktzon & På flykt

Rummen är öppna ytor som kommer att finnas utspridda bland montrar och bokbord. Där kan du som besöker MR-dagarna möta organisationer som arbetar med mänskliga rättigheter i interaktiva miljöer. Till exempel genom att testa på VR, spel, rollspel och workshops. Följ skyltarna på torget för att hitta till rummen. Här kommer du snart att kunna se schemat för aktivitererna som arrangeras i varje rum.

Bokbord
Under Mänskliga Rättighetsdagarna kommer du som besökare, utöver alla organisationer som ställer ut med monter, dessutom att kunna möta ännu fler organisationer som ställer ut med en typ av utställning under en dag. Se schemat nedan för att hitta just din intresseorganisation!

Torsdag 15 november

Fredag 16 november

Lördag 17 november