Vaccinationspass blir obligatoriskt på Mänskliga Rättighetsdagarna

Den 17 november aviserade Folkhälsomyndigheten att krav på vaccinationspass kommer att införas från och med 1 december vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus som samlar fler än 100 personer. Detta innebär att vaccinationspass kommer att krävas för alla personer som är 18 år och äldre som besöker Mänskliga Rättighetsdagarna.

Nedan kan du läsa svar på vanliga frågor, du hittar dem även under praktisk information.

Vad räknas som vaccinationsbevis och var kan jag ladda ner det?
Du behöver ha tagit två vaccinationsdoser och du måste ha tagit din andra spruta senast 14 dagar innan arrangemang. Observera att endast vaccinpass gäller, negativt pcr-test eller antigentest kan ej användas. Se eHälsomyndigheten för mer information om vaccinationsbeviset. Du kan hämta ditt vaccinationsbevis på www.covidbevis.se. Det är enbart europeiska vaccinationsbevis som gäller.

Vilka andra smittskyddsåtgärder har ni vidtagit?

  • Färre gemensamma pauser i programschemat för att undvika trängsel vid seminariesalarna.
  • Golvmarkeringar och skyltning som påminner om att hålla avstånd samt personal som hjälper till att påminna för den som glömmer.
  • Utplacering av handsprit på flera platser samt utökade städrutiner.
  • Svenska mässan är en Covid-19 certifierad anläggning

Vi ber också dig som besökare att stanna hemma om du känner dig sjuk, hålla god handhygien och hålla avstånd till andra deltagare och personal.

Kan ni inte använda er av andra smittskyddsåtgärder på plats istället för vaccinationsbevis?
Om arrangemanget inte skulle använda vaccinationsbevis skulle vi behöva följa andra restriktioner (vad som gäller har ännu inte kommunicerats ut). Det skulle med största sannolikhet innebära att vi skulle behöva begränsa deltagarantalet kraftigt, släppa in färre personer i varje seminariesal och se till att tillräckliga avstånd hålls mellan deltagare, åtgärder som är omöjliga för oss att genomföra med så kort varsel.

Om jag har köpt biljett men inte är vaccinerad kan jag få tillbaka pengarna för biljetten?
Vi erbjuder tyvärr inte återbetalning av biljetter, se bokningsvillkor.

Vad kan jag ta del av utan vaccinpass?
Hela programmet från Kongressalen kommer att livesändas via MR-dagarnas facebook, samt läggas upp i vår Youtube-kanal efter arrangemanget. Allt program på Globala scenen kommer också att filmas och finnas tillgängligt efteråt. Det finns också möjlighet att besöka vårt digitala utställartorg där du kan få kontakt med och ta del av material från ett 70-tal utställare. Allt digitalt program och utställningar är kostnadsfritt att besöka.

Speak Your Mind

*