Delta i spel om hur samhällets strukturer påverkar oss

I spelet Hayâtuna BLOKS engageras deltagarna i en tankeprocess som simulerar verkligheten i politiska, ekonomiska och sociala strukturer. Foto: Spiritus Mundi

I spelet Hayâtuna BLOKS engageras deltagarna i en process som simulerar verkligheten. Foto: Spiritus Mundi

Vill du delta i ett spel om hur samhällets strukturer byggs och hur de påverkar oss? Under Mänskliga Rättighetsdagarna i Malmö deltar organisationen Spiritus Mundi med ett brädspel i storformat – Hayâtuna BLOKS. Här ställs deltagarna inför olika val och får lära sig att förstå komplexiteten av radikalisering och effekterna av individuella och gemensamma beslut. Hayâtuna betyder ”våra liv” på arabiska och i spelet deltar två lag, varje lag representerar ett samhälle. Spelet lanseras under Mänskliga Rättighetsdagarna och ska kunna användas i skolor, föreningar och förvaltningar.
– Spelet medvetandegör förståelse för hur samhällets byggstenar påverkar oss och hur vårt deltagande i samhällets processer kan förändra livet för oss själva och för andra. Spelformen bjuder in till interaktion och engagemang. Det är viktiga och svåra frågor vi söker svar på och visst ska man ha kul även med svåra frågor, säger Henrik Melius på Spiritus Mundi.
Spelet tar cirka 90 minuter inklusive diskussion om spelresultat och effekter.
Speltider: 10.00-12.30 torsdag, fredag, lördag.
Samlingsplats: Informationsdisken på plan 2.
Ingen avgift!

Speak Your Mind

*