”Vi vill peppa och förlösa politisk energi”

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Hallå där… Rebecca Vinthagen, projektledare på Settings, som under årets MR-dagar arrangerar ett späckat scenprogram på Stora scen på utställartorget.

Varför arrangerar ni det här på MR-dagarna?
– Vi vill peppa och förlösa politisk energi! Vi lyfter fram fantastiska konstnärer som arbetar med konst aktivistiskt genom musik, teater, dans och spoken word. Scenprogrammet är en del av projektet ”All Set For Action”, ett initiativ till konstaktivism som tar avstamp i konstens roll i sociala rörelser, demokratiutveckling och social hållbarhet. Under det 3-åriga projektet iscensätter vi möten och på MR- dagarna deltar vi bland annat genom scenprogrammen, en app för vardagshandlingar och ett normkreativt rum. Genom projektet vill vi att aktivister och konstnärer får möjligheten att träffas och att via konstaktivism skapa en viktig frizon för ett kollektivt konkret handlande, i en politiskt turbulent tid.

Vad kommer att hända på scen?
– På torsdagen är skådespelaren Robert Fux konferencier och Familjen Kaos med Bianca och Tiffany Kronlöf samt Thom Gisslén bjuder på musik, stand-up, snabba svängar och en hel del svordomar. Som grupp visar de upp en politisk satir med en tydlig feministisk ton som jobbar aktivt med att spegla samhällsdebatten. Det kommer också att finnas en bar där du kan köpa vin, öl och alkoholfria alternativ. På fredagen är streetdansaren Niki Tsappos konferencier och kvällen fylls av spoken word och musik av Kajsa Grytt, bland annat känd från bandet Tant Strul. På lördagen får du ta del av ett samtal mellan Aleksa Lundberg och Nino Ramsby om transsexualitet varvat med låtar av Nino och utdrag ur Aleksas nya bok ”Bögtjejen”. Dagen avslutas med rapparen Ayesha som använder musiken för att utmana normer och samtidigt celebrera livet. Dessutom kommer vi varje dag att besökas av fristadsförfattare som läser utdrag ur sina böcker och delar med sig av sina erfarenheter.

Varför ska man som besökare komma på ert mingel?
– För att avsluta dagen med inspiration och After- work känsla. Vi vill peppa genom artister som med sin konst synliggör maktobalanser, krossar maktmissbruk och med explosiv kraft agerar för en mer solidarisk värld. Vi vill skapa en inkluderande och peppig atmosfär där du kan slappna av, inspireras till handling och känna vår gemensamma styrka.

Om SETTINGS:
SETTINGS är en plattform för normkreativt kunskapsutbyte, utveckling och inspiration som strävar efter att lyfta fram och skapa verktyg för förändring.

All set for Pep:
Stora scen (Uställartorget)
15 nov kl 16.30-18.30
16 nov kl 16.00-17.30
17 nov kl 14.30-16.00

Speak Your Mind

*