Volontäruppdrag – spännande och lärorikt

Möt Anna Sperl – en av många volontärer under Mänskliga Rättighetsdagarna. Hon beskriver uppdraget som lärorikt och spännande och hon kan varmt rekommendera alla att söka volontäruppdrag till nästa års MR-dagar.

– Jag tycker att det här är något av det mest intressanta som jag har gjort. Jag deltog på MR-dagarna som besökare för två år sedan, men nu är jag volontär och det jättekul att vara här, säger Anna Sperl.

– Jag rekommenderar verkligen volontäruppdrag för MR-dagarna för man lär sig så mycket. Det finns många människor här som har samma intresse som en själv. Det är massor av andra volontärer, som har mycket erfarenhet så det är roligt att träffa dem. Det är lärorikt att möta de många utställarna från olika organisationer och företag. Och att lyssna på föredrag och panelsamtal, förstås.

Varför rekommenderar du ett besök under MR-dagarna?
– Det är ett perfekt forum att lära sig mer om mänskliga rättigheter. Alla organisationer och personer som är här, de brinner verkligen för mänskliga rättigheter ur många olika aspekter och vill sprida kunskap, säger Anna Sperl.

– Jag har själv ett stort intresse för mänskliga rättigheter, globala studier, internationella relationer och särskilt barns rättigheter. Det är det jag brinner mest för.

Anna Sperl är gruppledare för utställarvolontärer och miniseminarier. Det är en av många roller under MR-dagarna. Nästa år är MR-dagarna den 3-5 december i Uppsala. Under våren 2020 kan du söka till de olika volontäruppdragen.

Syntolkning: Anna Sperl, som är volontär på MR-dagarna

Text och foto: Rebecka Strand, pressvolontär 2019

Speak Your Mind

*